Nieuws

09 september 2019

Een nieuw seizoen

15 juni 2019, lijkt nog maar even geleden. De datum dat ons eerste elftal promotie afdwong naar de Derde Divisie. Dit nadat we zes wedstrijden in de nacompetitie wonnen met als climax de winst uit tegen Volendam. Wat er daarna die middag en avond allemaal nog gebeurde op ons sportcomplex heeft u vast wel op enige manier meegekregen. Maar dat het een gezellig feest was, dat kan ik verzekeren.

Terwijl de mannen van de A-selectie aan hun korte maar wel verdiende vakantieperiode begonnen werd er bij Sparta al weer begonnen aan het nieuwe seizoen. De Firma Timmer&Plezier begon met het afgraven van het B-veld, zodat hier na de vakantie een prachtig derde kunstgrasveld gerealiseerd kan worden. Het bestuur en onze nieuwe hoofd jeugdopleidingen leverden de laatst benodigde stukken aan om vanaf het nieuwe seizoen gecertificeerd te zijn als regionale opleidingsclub. Onze nieuwe kantinebeheerder Gert Veenhof zorgde samen met Wim van Hussel onze accommodatiebeheerder, dat de kantine en keuken er weer tip top uitzien na alle festiviteiten van het afgelopen seizoen. De schilderploeg met o.a. Jasje, Koos en Wim voorzien het complex waar nodig van een likje verf. Zelfs de fysio-ruimte wordt niet vergeten. De teams voor het nieuwe seizoen worden weer ingedeeld en de teamkleding wordt ingenomen, gecontroleerd, aangevuld en weer uitgereikt. Altijd weer een helse job. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die geregeld dienen te worden om een nieuw seizoen te kunnen starten.

Eén van die dingen is het uitbrengen van de presentatiegids, deze wordt al 36 jaar door de supportersvereniging samengesteld. Om ervoor te zorgen dat de gids tijdens de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal gepresenteerd kan worden moet er tijdens de zomerstop nog wel één en ander gebeuren. Al in januari is er door Yvonne, Lieke en Jan begonnen met het maken van een raamwerk voor de indeling van de onderwerpen voor de nieuwe gids. Daarna volgen erin de maanden maart/april overleg met Arjen Gerritsma de samensteller van de gids en onze fotografen wie welke foto gaat aanleveren bij de onderwerpen. Bij de onderwerpen worden afspraken gemaakt met de personen die we willen interviewen en wanneer de bijbehorende foto’s gemaakt kunnen worden. Dan volgt overleg met onze tekstschrijvers over de onderwerpen, welke thema’s er belicht gaan worden. Vooral het maken van de teamfoto’s is altijd veel passen en meten, omdat nog niet iedereen aanwezig is, de nieuwe kleding nog niet klaar of het niet uitkomt in het voorbereidingsprogramma. Het wedstrijdprogramma voor het nieuwe seizoen en de nieuwe tegenstanders worden later bekend omdat er ineens elftallen zich terugtrekken en er zondagclubs wel of niet bijkomen. Dan zijn er natuurlijk altijd sponsoren die hun logo en/of advertentie tijdens het seizoen hebben aangepast en nog niet de juiste advertentie hebben aangeleverd zodat er tijdens het samenstellen van de gids ineens op het laatste moment geschoven moet worden. En dit allemaal terwijl iedereen al in de zomerstop modus zit en Sparta dit nieuwe seizoen uitkomt in de Derde Divisie en dus ook nog eens een week eerder aan de competitie begint. De tijd begint te dringen, er wordt contact gezocht met onze drukker, wanneer is de deadline voor aanlevering zodat we de gids wel op tijd kunnen presenteren. Drukkerij van de Ridder (al 36 jaar de drukker van onze gids) zegt slechts een weekje nodig te hebben en dus hebben we nog een paar dagen extra de tijd om een en ander juist aan te leveren. Terwijl Arjen en Lieke de gids vormgeven zijn Yvonne en Jan begonnen met het controleren van het concept en geven hen de aanpassingen door. Dan na een paar avonden tot in de late uurtjes heen en weer mailen en appen kan de gids op tijd digitaal aangeleverd worden bij de drukker. Vrijdag 23 augustus werden de gidsen bij Sparta afgeleverd. Het is weer een fraai exemplaar geworden waar we als Sparta best trots op mogen zijn. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt.

Zaterdag 24 augustus begin van een nieuw seizoen, met een nieuwe presentatiegids!

Jan van den Hoff
Voorzitter Supportersvereniging

p.s. De gidsen zijn gratis voor leden van de supportersvereniging. bent u geen lid maar wilt u wel zo’n mooie gids ze zijn voor 5 euro te verkrijgen in de fanshop.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.