Regels & Procedures

Veldindeling

Iedere week is het voor het wedstrijdsecretariaat weer een hele uitdaging om alle thuisspelende teams te verdelen over de beschikbare velden. Dat doen ze aan de hand van een aantal richtlijnen die door het bestuur zijn vastgesteld. Recent zijn deze weer eens onder de loep genomen, waarbij het ook goed is om erbij te vermelden waarom het voor de jeugd-selectieteams belangrijk is om op kunstgras te spelen:

Talentvolle spelers die in potentie het vooruitzicht hebben om in Sparta Nijkerk 1 te spelen, wil Sparta Nijkerk de mogelijkheid bieden om onder selectie-waardige omstandigheden en weerstanden te voetballen / op te leiden. Naast de omstandigheid waar het eerste team veelvuldig op te spelen komt, kunstgras, is het spelen op een hoofdveld ook van belang in het leren omgaan met de druk van toeschouwers en ambiance.

Daarnaast stelt de KNVB voorwaarden bij selectieteams rondom de kwaliteit en omstandigheden van selectieteams.

Er wordt van deze spelers verwacht dat zij verplicht twee tot driemaal per week trainen om zich maximaal te ontwikkelen.

Natuurlijk begrijpen we dat ieder team het leuk zou vinden om eens op het hoofdveld te spelen; In de praktijk is dat gezien de drukte van het wedstrijdprogramma echter praktisch niet mogelijk en we rekenen daarbij ook op een beetje begrip.

Basisregels:

1. Sparta Nijkerk 1, 2 en 1e jeugd selectieteams spelen alle  thuiswedstrijden (comp en beker) op  veld A  (Bij gelijktijdige indeling: 1e voor JO19-1, JO19-1 voor Sparta 2, Sparta 2 voor JO17-1, JO15-1, JO13-1, JO11-1 en JO9-1)

2. Overige (jeugd- en senioren-) selectie teams spelen (bij beschikbaarheid) op een kunstgrasveld A/T. Leeftijd gaat hierbij voor (dus Sparta 3 voor de JO19-2). Niet-selectie teams spelen bij beschikbaarheid op kunstgras, waarbij leeftijd voor gaat (dus Sparta 11 voor de JO19-3).

3. Competitie en beker wedstrijden gaan voor op oefenwedstrijden los van selectie / niet selectie m.u.v. Sparta 1.

4. In goed overleg tussen de betreffende coordinator en wedstrijdsecretaris kan er incidenteel afgeweken worden van punt 1 t/m3.

Eerste selectieteams:

Sparta Nijkerk 1,

JO19-1 t/m JO9-1

Overige selectieteams:

Sparta Nijkerk 2 en 3,

JO19-2, JO17-2, JO16-1, JO15-2, JO14-1, JO13-2, JO13-3, JO12-1, JO11-2 t/m JO11-4, JO9-2 t/m JO9-4

Meiden-/Dames-teams zijn vooralsnog geen selectieteams maar vallen in de categorie breedtesport. Wel wordt er op niveau/sterkte ingedeeld maar de aantallen zijn momenteel nog niet voldoende om van selectieteams te kunnen spreken.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.