Kleding

Reglement kledingplan en kledingpakketten v.v. Sparta Nijkerk

Kledingplan

De v.v. Sparta Nijkerk heeft een kledingplan. Dit kledingplan is door de voetbalvereniging Sparta Nijkerk aan de Businessclub Sparta Nijkerk ‘in bruikleen’ gegeven. De essentie hiervoor is dat de voetbalvereniging een bedrag in rekening brengt bij de spelende leden, de businessclub dit bedrag ontvangt en daarnaast sponsoring regelt voor de kleding. Als tegenprestatie dient de businessclub voor alle teams zorg te dragen voor representatieve kleding die één keer per drie jaar wordt vervangen, tenzij de kleding na die drie jaar nog in goede en representatieve staat is.
Momenteel heeft Sparta Nijkerk een overeenkomst met Van Duinkerken en Deventrade (Hummel/ Stanno) voor de kleding.

Ter beschikking te stellen kleding

Door de vereniging worden per team basistenues beschikbaar gesteld voor elk spelend lid. Deze bestaan uit een shirt, een broek en kousen conform de huisstijl van v.v. Sparta Nijkerk. Voor teams vanaf O13 wordt ook een rugnummer op het shirt geplaatst. In de contributie is hiervoor een bedrag opgenomen. Dit bedrag wordt gepubliceerd op de website.

De ter beschikking te stellen kledingsets dienen representatief en kwalitatief goed te zijn.

Daarnaast worden door de vereniging per team keeperskleding en per seizoen 1 set keepershandschoenen ter beschikking gesteld. Het merk van de handschoenen is conform het contract van v.v. Sparta Nijkerk, momenteel Hummel/Stanno.

In geval van gesponsorde kleding kunnen ook andere kledingsets ter beschikking worden gesteld aan een team. Allereerst moet hiervoor uiteraard een sponsor bereid zijn om deze kleding te sponsoren. Daarnaast moet ook de vereniging akkoord geven op de te sponsoren kleding. Op deze kleding bestaat echter geen recht.

Procedure uitgifte en inname kleding

De kleding wordt jaarlijks uitgegeven en ingenomen op door het bestuur vastgestelde data. De uitgifte geschiedt aan de teamleider. Het aantal uitgegeven sets per soort kleding wordt geregistreerd door de kledingcoördinator. Het team en uiteindelijk de leider is ervoor verantwoordelijk dat het aantal ter beschikking gestelde sets per soort kleding ook weer wordt ingeleverd. Hij zal dus ook van tevoren moeten doorvragen aan de speler bij het niet inleveren van alle kleding.

Hoofdregel: nieuw voor oud, oftewel, iedereen levert alle spullen in. Daarna kan je pas nieuwe kleding krijgen.

In de zomerperiode wordt de kleding gecontroleerd op aantallen en kwaliteit.

Kleding die is versleten wordt vervangen. Beschadigde kleding wordt hersteld of vervangen. Kleine reparaties voeren we op kosten van de v.v. Sparta Nijkerk uit.

Aanschaffen en dragen kleding

 • Teamkleding voor de wedstrijddag (jas, wedstrijdkleding, trainingspakken, presentatiepakken, polo’s en tassen) en warmloop- en trainingskleding met logo van v.v. Sparta Nijkerk worden te allen tijde via en door v.v. Sparta Nijkerk besteld.
 • Warmloop en trainingskleding zonder logo van v.v. Sparta Nijkerk mag door het betreffende team zelf worden verzorgd, na akkoord via coördinator kledingaanschaf en sponsoring.
 • Teamkleding (bijv. inloopshirts, jassen, trainingskleding) zonder v.v. Sparta Nijkerk logo mag niet op wedstrijddagen worden gedragen.
 • Kleding en dus ook het presentatiepak wordt niet privé gedragen. Kleding en het presentatiepak is alleen voor de wedstrijddag.

Sponsoren kleding

 • Sponsoren kunnen kledingsets en tassen van teams sponsoren tegen de in de brochure genoemde tarieven. Op deze kleding wordt het bedrijfslogo vermeld.
 • Alle kleding en tassen zijn na ondertekening sponsorovereenkomst het bezit van v.v. Sparta Nijkerk.
 • De door sponsor gesponsorde kleding proberen we zo veel als mogelijk bij het betreffende team of speler van sponsor te houden na het eerste jaar. Dit is echter geen garantie.
 • Alle genoemde prijzen in de brochure zijn inclusief bedrukking van sponsoruitingen, clublogo en rugnummer op shirt tenzij anders vermeld. De contractduur voor te sponsoren kleding is 3 jaar. Het volledige te sponsoren bedrag dient te worden voldaan bij aanvang van de overeenkomst.

Kleding voor trainers/teamleiders die zijn ingeschreven bij v.v. Sparta Nijkerk

 • De daadwerkelijk fungerend teamleider (aanwezig en in functie bij uit- en thuiswedstrijden) krijgt een winterjas. Een administratief leider dus niet.
 • De trainer krijgt een lange trainingsbroek, trui en winterjas. Bij 3 keer trainen en in functie bij uit- en thuiswedstrijden krijgt de trainer mogelijk extra kleding.
 • Kleding en dus ook het presentatiepak wordt niet privé gedragen. Kleding en het presentatiepak zijn alleen voor de trainingen en de wedstrijddag.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.