Nieuws

25 juli 2022

Harry Hamstra Cup 2022 zet zich in voor Hand voet koeling

De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum zet zich tien jaar in om het verblijf van patiënten en hun naasten in Meander Medisch Centrum zo prettig én comfortabel mogelijk te maken.
“Wij zijn er trots op dat we al een aantal jaar het goede doel van de Harry Hamstra Cup zijn. Een feest om hier in augustus bij te mogen zijn en geweldig om de betrokkenheid van alle deelnemende clubs te zien”, aldus Danielle Heere van de Vrienden van Meander.

Met het geweldige bedrag dat ieder jaar wordt geschonken hebben zijn er al heel veel mooie projecten gerealiseerd. Ook voor komende editie is er weer een specifiek doel voor ogen.

Hand voet koeling

Door bepaalde chemotherapie kan neuropathie optreden. Door deze zenuwschade ervaren patiënten klachten zoals tintelingen, gevoelsverlies, krachtsverlies en brandende pijn wat problemen veroorzaakt in het dagelijks leven. Voorbeelden hiervan zijn het dichtdoen van knopen, het vasthouden van een pen, het openen van een pot of problemen met staan, lopen of traplopen. Na een jaar na het beëindigen van de chemotherapie heeft 30% van de patiënten nog blijvende klachten met invloed op hun kwaliteit van leven. Koudetherapie op handen en voeten lijkt een goed effect te hebben. Door kou trekken bloedvaten samen waardoor er minder zenuwbeschadigingen optreden en patiënten zo min mogelijk klachten ervaren.

Op de dagbehandeling Oncologie hebben wij een Hilotherm apparaat op proef. Dit apparaat biedt speciale hand en voetkoeling . Wij willen heel graag zelf een apparaat zodat we patiënten blijvend deze koudetherapie kunnen aanbieden.

Mede door de donatie van de Harry Hamstra Cup hoopt de Vrienden van Meander dit apparaat aan te kunnen schaffen.

Vrienden van Meander

In 2022 bestaat de Vrienden van Meander 10 jaar. Stichting Vrienden van Meander is opgericht in 2012 met als doel het realiseren van extra’s voor patiënten in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg. Extra’s zoals bijvoorbeeld de innovatieve bedbanken op de patiëntenkamers en de revalidatietuin. Ook na de oplevering van het nieuwe ziekenhuis was er nog steeds behoefte aan extra voorzieningen die niet uit de reguliere begroting gefinancierd konden worden. En die vraag blijft maar toenemen.
Van een kindvriendelijk operatiekamercomplex tot de inrichting van het Centrum voor Oncologische zorg en van natuurbeelden aan de wanden tot comfortstoelen. De Vrienden van Meander realiseert projecten binnen de vijf thema’s Oncologie, Prettig Verblijf, Ziekenhuis van Morgen, Zorg voor Ouderen en Wetenschappelijk Onderzoek. Uw steun blijft daarom, ook na 10 jaar, nog steeds belangrijk.

Voor meer informatie www.vriendenvanmeander.nl

Ook een vriend worden?

Voor een investering van slechts €100,- ben je al vriend van de Harry Hamstra Cup. Van vrienden worden we heel blij! Word ook vriend! Stuur een bericht naar Rijk Veer: 06 150 76 061.

Direct doneren voor ieder gewenst bedrag? Dit kan via onderstaande QR code.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.