Nieuws

25 mei 2022

Informatie Europacup toernooi 27 mei

Vrijdag 27 mei is het weer zover, het jaarlijkse Europacup Toernooi. Het Europacup Toernooi is een onderling toernooi voor onze jongens en meiden t/m 13 jaar en speelt zich af op het Sportcomplex “De Ebbenhorst” Het wedstrijdprogramma is van 10:00 – 15:30 uur met aansluitend de penalty bokaal en prijsuitreiking.

Teamindeling en wedstrijdschema’s

Veldindeling

Het toernooi wordt afgewerkt op het A-veld (hoofdveld), B-veld en de Kweekvijver.

Melden Leiders

De leiders worden verzocht om zich 30 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding op het balkon.

Melden Spelers

Zorg dat je minimaal 30 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd in de kleedkamer bent. Op de deur van de kleedkamers staan de teamnamen zodat iedereen weet waar hij/zij moet zijn. De betreffende teamleider is daar aanwezig en zorgt voor de verdere opvang/begeleiding.

Wat de spelers mee moeten nemen

 • Lunchpakket / extra drinken
 • Zonnebrandcrème
 • Voetbalschoenen
 • WIT shirt en ORANJE shirt
 • Voetbalkousen
 • Gewone kleding
 • Douchespullen

Wedstrijdregels

 • Het team dat als eerste genoemd staat speelt in oranje shirts en trapt af.
 • De tegenstander speelt in de witte shirts en heeft doelkeuze.
 • A Poule speelt 6 tegen 6 (met keeper)
 • B/C Poule speelt 8 tegen 8 (met keeper)
 • De wedstrijden duren 18 minuten (2 minuten om te wisselen
 • Winnende team krijgt 3 punten, bij gelijkspel 1 punt.

Er zit weinig tijd tussen de wedstrijden dus zorg ervoor dat je op tijd bij je leider bent en je team klaarstaat zodat er direct afgetrapt kan worden.

Penalty schieten

Tijdens het toernooi zal er door de spelende teams gestreden worden om de penalty bokaal. De tijden van het penalty schieten staan vermeld op het schema. Houd de tijd goed in de gaten en zorg dat je op tijd op het B2-veld bent. Het kan voorkomen dat je direct na een wedstrijd moet penalty schieten!
De finale van de penalty bokaal zal plaatsvinden na het wedstrijdprogramma op het A-veld (hoofdveld) Sparta keeper Wouter Beukers staat op doel.
Er worden per speler penalty’s genomen. Gescoord : door naar de volgende ronde tot dat er een winnaar is per team. Daarna volgt de finale waar ook het knock-out systeem van toepassing is.

De toernooileiding is in handen van

Erik Plug : e.plug@homij.nl
Lotte Doornekamp : Lotte_doornekamp@hotmail.nl
Jordy Veldhuizen : jveldhuizen07@gmail.com
Cees Klaassen : ceesklaassen2506@gmail.com
Henk Wallet : henkwallet58@gmail.com

Prijsuitreiking

Na de finale van het penalty schieten vindt de prijsuitreiking plaats van zowel het Europacup toernooi als de penaltybokaal op het balkon van de kantine door Jesse Buitenhuis.

Eten

Na de prijsuitreiking krijgen alle deelnemende teams van hun teamleider een bon voor gratis patatje. Op de bonnen staat een tijd aangegeven wanneer de leider met zijn team patat kan afhalen in de kantine.

Aansprakelijkheid

Noch de organisatie van het Europacup Toernooi noch v.v. Sparta Nijkerk zijn, op welke wijze dan ook, aansprakelijk voor het zoekraken dan wel kapot raken van eigendommen van spelers/bezoekers.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.