Nieuws

05 maart 2020

Kan Sparta derby-overwinning passend vervolg geven?

Door: Jan Steven Eilander

Een week na de heerlijke overwinning op streekgenoot en (voormalig) titelkandidaat DVS’33 treedt Sparta zaterdag aan tegen laagvlieger ONS Sneek. De Friezen zijn sinds 2014 een stabiele factor op dit niveau. Op dit moment staat ONS Sneek echter op een 16e plek met 12 punten uit 21 duels; een plek die aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie betekent. De club houdt alleen VVOG achter zich op de ranglijst en staat 7 punten achter op nummer 15 DOVO; een klassering die leidt tot promotie-degradatieduels. De echt veilige 13e plek lijkt al lang en breed uit zicht voor de Friezen: de achterstand op Ter Leede bedraagt 15 punten.

In december troffen de ploegen elkaar in Friesland; Sparta was veel te sterk en ging met een 1-4 overwinning naar huis. Geurtsen, Burgerhout, Bendadi en Van Groen tekenden voor de treffers namens Sparta. Ruendel Martina deed wat terug namens Sneek.

Sparta maakte afgelopen zaterdag in blessuretijd een einde aan een, voor de verwende Sparta-aanhang, lange periode zonder overwinning; 4 wedstrijden op rij werd niet gewonnen. Ook het spel was in die wedstrijden bepaald niet altijd om over naar huis te schrijven; wat toch wel tot enige bezorgdheid leidde. Het spel afgelopen zaterdag in Ermelo was misschien ook niet geweldig; wat in ieder geval een stuk beter ging ten opzichte van de 2-5 nederlaag tegen Hoek was de defensie. Sparta gaf welgeteld 1 grote kans weg tegen een sterke tegenstander. Eric Speelziek had dan ook enige wijzigingen doorgevoerd zowel in personele zin als ook tactisch.

Interessant is natuurlijk hoe Sparta zaterdag voor de dag komt; komt het frivole spel van voor de winterstop weer terug? Of is een overwinning het enige dat telt voor het team dat kampioen wil worden van de Derde divisie en maakt het niet hoe de punten binnengehaald worden?

Duidelijk is dat Sparta ook zaterdag de steun van haar fans weer goed kan gebruiken. Om 15:00u trapt Sparta af op de eigen Ebbenhorst.

Wie er niet bij kan zijn, kan de wedstrijd volgen via A1 Radio. Vanaf 14:00 uur in Sportmatinee: interviews, analyse en natuurlijk een liveverslag op 106.8 FM of via de livestream.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.