Nieuws

27 februari 2020

Sparta Nijkerk en DVS’33 beiden dringend op zoek naar 3 punten in derby

Zaterdag speelt Sparta de streekderby uit bij DVS ‘33. De Geel-zwarten uit Ermelo horen al jaren bij de meest ambitieuze clubs uit de Derde Divisie. Ook voor het huidige seizoen was de doelstelling promotie naar het hoogste amateurniveau; de Tweede Divisie. Kosten nog moeiten worden in Ermelo niet gespaard, maar ook dit seizoen lijkt intern gedoe de ambities van de club dwars te zitten. Dit blijkens onder meer een trainerswissel al vroeg in het seizoen en meerdere spelers die al rond de jaarwisseling te kennen gaven volgens seizoen niet door te willen in Ermelo. De Ermeloërs verloren in het lopende seizoen al 6 wedstrijden; de club staat 3e op 7 punten van koploper Sparta.

In september troffen beide ploegen elkaar op een volle Ebbenhorst; de Spartanen trokken aan het langste eind in een spannende wedstrijd. Gilbrano Plet was het goudhaantje in de met 1-0 gewonnen derby. Dit betekende de eerste nederlaag van het seizoen voor de Ermeloërs.

In de competitie verkeren beide ploegen in een dip. Sparta heeft het moeilijk sinds de winterstop; van de 5 gespeelde wedstrijden werd er maar 1 gewonnen. DVS deed het maar iets beter; 6 wedstrijden leverden 2 overwinningen op. Beide ploegen kregen in hun laatst gespeelde wedstrijd een gevoelige Zeeuwse draai om de oren; DVS verloor op bezoek bij laagvlieger Goes met 3-1 en Sparta ging in eigen huis hard onderuit tegen Hoek; na 90 minuten stond er 2-5 op het scorebord.

In de afgelopen weken speelden de nodige personele problemen de Spartanen parten; wat dat betreft waren in de wedstrijd tegen Hoek 2 lichtpuntjes te bespeuren; zowel Maurice de Ruiter als Mo el Haydar maakten minuten. De verwachting is dan ook dat Maurice de Ruiter voor het eerst sinds eind vorig jaar weer een basisplaats zal hebben. Hij zal er tegen zijn oude club op gebrand zijn een goed resultaat te halen. Zorgen zijn er om Janic Makizodila; in het duel met Hoek moest hij na een botsing met doelman Thijs Jansen geblesseerd van het veld. Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk of hij zaterdag zijn opwachting zal maken.

Ook DVS kent de nodige personele problemen; onlangs vertrokken 2 spelers (Basil Camara en Jorran van Santen leverden hun contract in februari in) en de personele problemen zijn blijkbaar zo groot dat de 40-jarige, vorig jaar gestopte Edmund Mijnheer op verzoek van de club zijn voetbalschoenen weer uit de kast heeft gehaald. Aanstaande zaterdag mist DVS ook Rafael Uiterloo; de aanvaller is geschorst na zijn rode kaart tegen Goes.

Gezien de recente resultaten van beide clubs zijn de belangen groot. Sparta zal zijn koppositie willen verstevigen en winnen van een concurrent voor het kampioenschap. Voor DVS zijn de belangen nog groter: winnen betekent dat er nog gehoopt mag worden op de titel; verlies betekent vrijwel zeker dat de Ermeloërs opnieuw naast het kampioenschap in de Derde divisie grijpen.

Aftrap aan de Sportlaan in Ermelo is om 14:30u. A1 Radio is er natuurlijk bij met interviews, analyses en een live-verslag. Vanaf 14:00 uur op 106.8 FM of via de livestream:

Jan Steven Eilander
A1 Mediagroep

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.