Nieuws

21 mei 2022

Sparta Nijkerk VR1 houdt de spanning erin

In de uitwedstrijd tegen ASC’62 VR1 zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk er niet in geslaagd om de titel al binnen te slepen. Het duel in Dalfsen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een bittere pil gezien het percentage balbezit en het aantal kansen dat de Spartanen kregen. ASC’62 had echter een spits die 2 van de 3 kansen omzette in een doelpunt, waardoor Sparta bijna de hele wedstrijd achter de feiten aanliep.

Een overwinning zou genoeg zijn geweest voor het kampioenschap en dus ging er een volle bus met supporters mee naar Dalfsen. Sparta Nijkerk begon met vertrouwen aan de wedstrijd, maar wist ook dat ASC’62 nog een puntje nodig had om zich definitief veilig te spelen in de 2e klasse. De vrouwen uit Dalfsen speelden op het natuurgras in een compacte 4-4-2 opstelling en gokten met lange ballen vooral op de kwaliteiten van de ervaren spits. En dat bleek een goede tactiek. In de 8e minuut werd haar doelpunt vanwege buitenspel nog afgekeurd, maar in de 17e minuut was het wel raak, 1-0.

De Spartanen speelden zeker niet onaardig, hadden 80% balbezit, maar waren in de afronding, ondanks een 5 tal uitstekende kansen, totaal niet slagvaardig. Bij een uitval van ASC’62 kwam het zelfs nog goed weg toen een afstandsschot de lat toucheerde.

Op jacht naar de overwinning werd in de 2e helft spits Ilse van Walsem ingebracht. Dat leverde wat meer gevaar in de 16 meter op, maar ASC’62 verdedigde met man en macht de voorsprong. In de 69e minuut dan toch de gelijkmaker. Charlotte van Leeuwen werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en Ilse van Walsem benutte de toegekende penalty. Alles leek erop dat de Spartanen door zouden drukken, maar daar dacht de spits van ASC’62 anders over. Met een vergelijkbaar doelpunt als haar eerste zette ze Sparta Nijkerk een kwartier voor tijd weer op achterstand.

De Spartanen bleven tot het einde vechten voor een resultaat, kregen opnieuw de nodige kansen (en hadden pech dat de scheidsrechter een 3 tal handsballen over het hoofd zag), maar wisten pas in de laatste minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Jolien van Looijengoed was de maker van het doelpunt.

De eindstand van 2-2 betekende een grote teleurstelling, ook voor de meegereisde supporters, maar er zijn nog steeds 2 kansen om het kampioenschap binnen te halen.

De eerstvolgende is volgende week zaterdag als de thuiswedstrijd en streekderby tegen DVS’33 VR1 op het programma staat.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.