Nieuws

29 juli 2022

Kozakken Boys moet weer positivisme uitstralen

Scott Calderwood trad dit seizoen aan als hoofdtrainer bij Kozakken Boys. Zijn nieuwe club had zich eind juni via de nacompetitie gehandhaafd in de Tweede Divisie. ,,We zijn daarom wat later gestart met de voorbereiding. Ik ben echter heel blij met de deelname aan de Harry Hamstra cup, een mooi moment om te testen hoe ver we zijn.”

Dat er werk aan de winkel is, mag duidelijk zijn, al ziet Calderwood het zeer positief in. ,,We hebben een vrijwel compleet nieuwe staf en veel nieuwe spelers, dus we moeten hadr samenwerken om een eenheid te worden. Dat lukt al heel goed, terwijl we pas twee weken bezig zijn. Ik zie het seizoen daarom met vertrouwen tegemoet. Als we er met zijn allen positief in blijven staan, moeten we het zeker beter doen dan afgelopen seizoen. Kozakken Boys hoort mijns inziens in de bovenste helft van de Tweede Divisie.”

De wedstrijden om de Harry Hamstracup ziet Calderwood als een goede test. ,,Het slotweekend van 5, 6 en 7 augustus verblijven we in Amersfoort op trainingskamp. Naast het voetballende gedeelte kunnen we elkaar dan nog beter leren kennen. Wat ik tot nu toe van de groep heb gezien, stemt me positief en komende duels gaan we zien of dat ook in wedstrijden zichtbaar wordt. We pakken het in ieder geval serieus op.”

Over de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum kan Calderwood nog niet veel vertellen. ,,Ik heb begrepen dat zij goede dingen doen en ondersteunen op de dagverpleging van een ziekenhuis. Nou, dan is er maar één woord voor, namelijk Uitstekend. Dit soort stichtingen zijn te vaak wat anoniem terwijl ze erg goed werk doen. Als zij met dit evenement extra aandacht en ondersteuning krijgen, is dat perfect.”

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.