Nieuws

13 februari 2020

Op zoek naar een nieuwe flow

Sparta 1 neemt het zaterdag op tegen HSV Hoek. In de 5e competitiewedstrijd van 2020 moet de ploeg zien zijn tweede overwinning van dit kalenderjaar te boeken. Ondanks het mindere begin van de tweede seizoenshelft staan de Spartanen nog altijd fier bovenaan: 8 verliespunten los van de nummer 2, Odin ‘59, doordat de concurrentie ook maar punten blijft morsen. Geen vuiltje aan de lucht dus, mits de draad van het winnen weer opgepakt wordt.

Zeeuwse zuinigheid
De tegenstander zaterdag komt uit het zuidelijkste stukje Zeeland; Zeeuws Vlaanderen. De Zeeuwen zijn 2020 zuinig begonnen; de ene overwinning, 2 nederlagen en 2 gelijke spelen zorgden ervoor dat de ploeg van trainer Lieven Gevaert afgezakt is naar de achtste plaats. Afgelopen zaterdag werd thuis met 1-2 verloren van Barendrecht, waarna volgens de regionale krant “het seizoen voorbij is”. Hoek begon namelijk ambitieus aan het seizoen, met promotie naar de tweede divisie als doelstelling. De resultaten zijn echter te wisselvallig om hier serieus aanspraak te maken. Met de Belg Rik Impens heeft Hoek overigens wel een speler om in de gaten te houden; de nummer 10 van de ploeg wist dit seizoen al 14 keer het net te vinden en staat daarmee op een tweede plaats op de topscorerslijst van de Derde divisie.

Leeglopende ziekenboeg
De afgelopen weken werd Sparta niet alleen geteisterd door puntverlies, maar ook door blessures en ziekte-gevallen. Lichtpunt in dat opzicht was het invallen van zowel Mo el Haydar als Maurice de Ruiter in het met 1-0 verloren duel met FC Lisse, afgelopen zaterdag. Met name De Ruiter werd de afgelopen weken node gemist in de aanval van de Spartanen. De voormalig speler van DVS’33 combineert creativiteit en slimheid met een neusje voor de goal. Iets wat bij zijn teamgenoten de afgelopen weken wat minder uit de verf kwam. Als Sparta er in slaagt zaterdag de draad weer op te pakken en 3 punten te pakken, dan blijft een riante voorsprong in stand en mogen spelers en fans vertrouwen en hoop houden op het kampioenschap. Vanzelf zal het echter niet gaan; in november stond Sparta bij rust op 0-3 door goals van Burgerhout, De Ruiter en Plet. Hoek kwam echter terug tot 2-3, waarna uiteindelijk Donny van de Wal de wedstrijd mocht beslissen: 2-4. Veerkracht is er dus wel bij Hoek en Sparta zal alles moeten geven om de 3 punten in Nijkerk te houden.

De wedstrijd begint zaterdag om 15:00 uur op de Ebbenhorst. Sparta kan de steun van haar fans natuurlijk goed gebruiken.

Voor wie er niet bij kan zijn: A1 Radio is aanwezig met een live verslag en interviews en analyse rondom de wedstrijd in het programma Sportmatinee. Te beluisteren via 106.8 FM.

Jan Steven Eilander
A1 Mediagroep

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.