Nieuws

06 februari 2020

Sparta op zoek naar ritme in Lisse

Zaterdag gaat Sparta op bezoek bij FC Lisse. Eén van de vele clubs uit het amateurvoetbal-bolwerk dat de bollenstreek is. Waar 2019 een daverend succes was met een ongekend aantal overwinningen, promotie en een straatlengte voorsprong bij het ingaan van de winterstop, daar is de eerste maand van 2020 een stuk lastiger voor de oranje-hemden: een 3-0 overwinning werd gevolgd door een nederlaag en een gelijkspel; 5 verliespunten in 2 weken tijd. Afgelopen weekend was Sparta vrij en dus zal de ploeg het er alles aan gelegen zijn om met de volle buit terug te keren uit Zuid Holland. In de race om het kampioenschap lijkt de schade overigens mee te vallen; al met al liep de concurrentie slechts 1 (verlies)punt in.

Of de vrije zaterdag de Spartanen goed heeft gedaan valt te bezien; na de hobbelige start van de tweede seizoenshelft lijkt ritme het toverwoord te zijn: een overwinning kan de ploeg weer het vertrouwen geven. Sparta werd in de afgelopen weken geplaagd door blessures en mensen met griep. Van de mannen die de afgelopen weken niet fit waren, is Mo el Haydar terug van een blessure. Ook de mannen die met griep kampten zijn er weer bij. Rob Diderik (enkel) en Maurice de Ruiter (gebroken arm) zijn nog niet inzetbaar. Vermoedelijk zal daardoor oud Lisse-speler Leroy Oehlers opnieuw in de basis beginnen.

Sparta treft in FC Lisse een wisselvallige “reuzendoder”. Half december droogde de ploeg de nummer 2 DVS’33 af: de Ermeloërs gingen met een 6-0 pak slaag naar huis en afgelopen weekend wonnen de Lissenaren met 0-3 op bezoek bij een andere (sub)topper; Harkemase Boys. Een week eerder echter werd met 4-1 verloren bij staartploeg ONS Sneek.

In september eindigde het duel tussen beide ploegen in een verdiende 4-1 overwinning voor Sparta. De aftrap op sportpark Ter Specke is om 14:30u. Voor wie de reis naar Lisse niet maakt: A1 Radio is er bij met een live verslag in Sportmatinee. Bestuurslid Alwin van de Water is verslaggever. A1 Radio is te beluisteren op 106.8 fm, via de kabel en natuurlijk de livestream.

Jan Steven Eilander
A1 Mediagroep

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.