Nieuws

26 april 2022

Succesvolle actie voor Matchis

Afgelopen weekend heeft Sparta Nijkerk aandacht geschonken aan stichting Matchis. Voorzitter Johan Evers gaf vrijdagavond, na afloop van de 35/45+ en de vrouwencompetitie, het startschot voor de actie. De vrijdagavond werd ingevuld met een liveoptreden van Tim van Leijenhorst en daarnaast werd Gert Veenhof nog even in het zonnetje gezet, waarna hij als dank zijn favoriete lied inzette. Het dak is er volledig afgegaan deze avond.

Op zaterdag werd er op een zonovergoten Ebbenhorst voorlichting gegeven over stamceldonatie. Vrijwilligers van Matchis waren aanwezig met een informatiestand. Er waren veel mensen geïnteresseerd en er zijn tot nu toe 14 nieuwe donoren aangemeld. We hopen natuurlijk dat veel meer jongeren zich nog aan gaan melden als stamceldonor. Daarnaast werd er rond de wedstrijden gecollecteerd. Digitaal werd er tot nu toe € 1022,- gedoneerd en de opbrengst van de collectebussen is € 763,- Bij elkaar opgeteld € 1785,-
De registratie van een donor brengt kosten met zich mee. Elke nieuw geregistreerde donor kost 35 euro. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het, gelukkig, groeiende donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de laboratoriumkosten, om het soort stamcellen van de donor te bepalen. Met het opgehaalde bedrag kunnen meer dan 50 nieuwe stamceldonoren opgenomen worden in het bestand.

Maar dat zijn niet de enige successen van het afgelopen weekeinde. De term “stamceldonatie” is meer gaan leven binnen de club en is er veel positieve aandacht geweest voor de stichting. Als vereniging hebben we veel positieve geluiden ontvangen over de grote mate van professionaliteit waarmee de actie ontvangen en begeleid is.
Daarnaast heeft één van de vrijwilligers van Matchis, na afloop van zijn praatje in de Businessclub, gelijk een nieuwe afspraak in kunnen plannen bij voetbalvereniging DTS’35 uit Ede. Zo hopen we bijgedragen te hebben aan een begin van een olievlek, die zich verder zal verspreiden.

Langs deze weg wil ik iedereen die betrokken is geweest bij deze succesvolle actie bedanken voor hun inzet. Speciale dank naar enkele teamgenoten die op zaterdag plots met de collectebus aan de poort mochten staan. En aan Anja de Greef die beide dagen bereid is geweest om de sfeer weer prachtig vast te leggen.

Wil jij meer informatie over het stamceldonorschap ga dan naar www.matchis.nl

Wil je geen donor worden maar wil je wel dit mooie initiatief steunen ga dan naar: https://matchis.digicollect.nl/sparta-nijkerk

Of scan deze QR code:

 

Vriendelijke groet,

Herman van Esveld

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.