Ondertekening contracten trainers jeugd selectieteams

Donderdagavond 14 september jl. hebben alle trainers van de selectieteams hun contracten voor dit seizoen ondertekend. Dit zijn de trainers van de JO8 t/m O23. Hier vallen uiteraard ook de trainers van de keepersacademie onder, keeperscoördinator Wim Snijders, HJO onderbouw Ad Aben en ondergetekende als Hoofd Opleiding selectieteams.

Namens het bestuur waren hierbij Dennis van der Stege en Erik Plug aanwezig om alle contracten te voorzien van de juiste handtekeningen.

Hierbij een impressie van deze avond:

Wij wensen alle trainers heel veel plezier en succes in het komende seizoen!

Martijn Kuis
Hoofd Opleiding

PEC Zwolle demo training op de Ebbenhorst

De Sparta Nijkerk jeugdopleiding heeft een actieve en hele prettige samenwerking met de PEC Zwolle voetbalacademie. PEC Zwolle ondersteunt en adviseert onze vereniging regelmatig met betrekking tot ons technische jeugdplan op onderdelen zoals trainingsvormen, periodisering van trainingsonderdelen, spelprincipes, pedagogiek en ons ASM-traject (Athletic Skills Model waarbij aandacht wordt besteed aan een bredere atletische en motorische opleiding van onze jeugdspelers).

Een ander belangrijk onderdeel van deze samenwerking betreft het opleiden van Sparta Nijkerk jeugdtrainers. PEC Zwolle zal dit seizoen een aantal demonstratie trainingen verzorgen op de Ebbenhorst maar er zullen ook jeugdtrainers trainingen en cursussen gaan volgen aan de PEC Zwolle voetbalacademie.

Woensdag 13 september was de aftrap van de eerste geplande activiteit voor dit seizoen, een demotraining voor de jeugdtrainers van de onderbouw selectie. De JO11-2 van Sparta Nijkerk was dit keer voor deze activiteit uitgekozen om een training te krijgen van de PEC Zwolle trainers Martijn Hollewand en Joren Waardenburg.

 

Van tevoren zijn een aantal belangrijke trainingsthema’s besproken met de Sparta Nijkerk jeugdtrainers, zoals onder andere intensiteit, creativiteit en succesbeleving, welke in de voorbeeldtraining zouden terugkomen. De trainers kregen de opdracht om tijdens de voorbeeldtraining notities te maken van waar en hoe zij deze thema’s zagen terugkomen.

  

Deze waarnemingen zijn vervolgens in een afsluitende interactieve sessie in het “Proathok” besproken met de jeugdtrainers. In een aanvullende presentatie door Martijn en Joren zijn naast de besproken en waargenomen trainingsthema’s veel andere tips en tricks gedeeld en was er veel ruimte voor additionele vragen uit de groep.

  

Ook voor de spelers van de JO11-2 was het een pleziervolle training maar ook een hele mooie ervaring als onderdeel van hun ontwikkeling.

Wij kijken uit naar onze verdere samenwerking met PEC Zwolle en bedanken langs deze weg nogmaals Martijn en Joren voor deze hele leerzame avond. Dank ook aan Ulrich Esajas voor de mooie foto’s.

Ad Aben, Hoofd Jeugd Onderbouw
Martijn Kuis, Hoofd Opleiding

Europacuptoernooi

Koningsspelen

Wedstrijdkleding uitgifte – regels gebruik kleding JO19 t/m MINI’s

Het seizoen is weer van start gegaan! De meeste kleding is opgehaald en direct in gebruik genomen door de verschillende teams.

Goed om nog even stil te staan bij hoe we graag zien dat deze kleding gebruikt wordt.

Hummel

Er zijn allereerst nog een aantal teams die in Hummel kleding lopen, dit zal gedurende de komende 2 seizoenen worden uitgefaseerd voor de nieuwe STANNO kleding.
We vragen hier begrip voor omdat we deze overeenkomsten ook zo met de betreffende shirtsponsor hebben gesloten.

Stanno

De meeste teams worden of zijn voorzien van Stanno kleding. Voor deze kleding zijn een aantal regels opgesteld om mee om te gaan. De kleding is eigendom van Sparta Nijkerk.

Graag hier als coördinator, trainer, leider, speler én ouders goed mee omgaan en op toezien!

 1. Wedstrijd kleding Stanno (shirt, broek en sokken) zijn t/m JO19 in het beheer van de betreffende speler zelf. De kleding is eigendom van Sparta Nijkerk.
  Uitzondering selectie JO19-1, deze shirts hebben een nummer.
 2. Deze kleding hoeft dus einde seizoen niet te worden ingeleverd bij trainer/leider.
 3. Keepersset bij teams zonder vaste keeper wordt einde seizoen WEL
 4. Past de kleding niet meer => via website Sparta Nijkerk andere maat aanvragen.
  Nabestelling kleding
 5. Kleding kapot, kwijt? => via website Sparta Nijkerk nieuw shirt/ broek/ sokken aanvragen.
  Factuur is voor betreffende speler. Nabestelling kleding
 6. Het is niet toegestaan om de naam van de speler in het shirt te strijken, schrijven.
  Een label plaatsen die eenvoudig kan worden verwijderd zonder het shirt te beschadigen is toegestaan.
 7. Stoppen met voetbal bij Sparta Nijkerk => via website Sparta Nijkerk kan je een inlevermoment aanvragen, eerder geen vrijgave voor overschrijving of stoppen. Contributie blijft doorlopen tot moment van inleveren. Nabestelling kleding
 8. Wedstrijdkleding Stanno wordt enkel gebruikt tijdens (oefen)wedstrijden van Sparta Nijkerk en georganiseerde toernooien met het betreffende team of (supporters)vereniging.

Meker Tuinen Kick-Off Toernooi prooi voor Sparta Nijkerk JO10

Het goed georganiseerde Meker Tuinen Kick-Off Toernooi bij Veensche Boys is door de JO10-1, JO10-2 én JO10-3 van Sparta Nijkerk gewonnen. In de 3 verschillende poules waren de verschillende teams te sterk voor de tegenstanders. Met 12 punten uit 4 wedstrijden werden de JO10-2 en JO10-3 overtuigend kampioen. De JO10-1 moest er iets harder voor werken en werd op doelsaldo/ onderling resultaat met 6 punten uit 4 duels eerste in hun groep. De 3 teams gingen met een mooie sleutelhanger en beker terug naar Sportcomplex “de Ebbenhorst”.

Introductieochtend onderbouw

Op zaterdag 19 Augustus 2023 was er voor alle leiders en trainers onderbouw een introductieochtend georganiseerd in de business club. Bij aankomst werd een ieder voorzien van een bakje koffie en een broodje, dit was natuurlijk weer super geregeld door onze kantinebeheerder Gert.

HET SEIZOEN 2023 – 2024, werd hiermee ingeluid

De start dus van het seizoen 2023-2024. Tijd voor een vooruitblik! Een vooruitblik die gaat over de voetbaltechnische en organisatorische kant van de vereniging. De voorzitter Johan Evers vertelde deze ochtend iets over de vereniging en de historie. Bestuurslid breedtesport Alwin van de Water vertelt iets over de organisatie van de voetbal- en niet voetbalactiviteiten van onze club.

Hoofd JeugdOpleiding breedtesport Gertjan Buitink vertelde iets over wat er van een trainer wordt verwacht, en Jeroen Eitink vertelde afsluitend iets over wat er van een leider wordt verwacht.
Hierna werd het boekje “handleiding voor leider/trainers” uitgereikt, en werden Sonja Lam en Gert Bouw bedankt voor hun inbreng en het maken van dit boekje. Ook was Ronald van Aerssen 1 van de initiatiefnemers, we willen hem via deze weg ook bedanken.

Ter afsluiting kreeg een ieder een rondleiding over het complex door Pascal Buitink, de technisch coördinator van de onderbouw.
We mochten veel positieve reacties ontvangen.

Voor ons als organisatie was het een geslaagde pilot, die we zeker volgend seizoen zullen herhalen en verder willen verbeteren.

Met hartelijke groeten,
Organisatie onderbouw Sparta Nijkerk

Nieuwe kleding & sponsoring onderbouw selectie

Het seizoen is weer begonnen en de eerste trainingen zitten er alweer op!

Donderdagavond 17 augustus heeft de BusinessClub van Sparta Nijkerk een bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de onderbouw-selectie van onze vereniging waarin alle nieuwe trainingskleding en wedstrijdtenues zijn overgedragen aan de spelers en trainers van de onderbouw selectieteams.

De gezellige bijeenkomst vond plaats in de BusinessClub waar na een welkomstdrankje voor de aanwezigen en een mooi openingswoord door Jelle Jaap van Hoff allereerst de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt in het zonnetje werden gezet. Naast een kort interview, mooie fles Salentein wijn en een BusinessClub kaart is er aan de sponsors ook een heel mooi spandoek met de sponsornamen aangeboden die inmiddels op het B-veld is geplaatst. Naast de geweldige bijdrage en ondersteuning van onze eigen vereniging en de business club hebben de volgende sponsors zich aan de onderbouw selectie verbonden:

 • Van der Horst Makelaars
 •  Covebo
 •  Carrosseriewerk van de Weijer
 •  Orange Investment Managers
 •  Qonqord

Tijdens het openingswoord werd er tevens kort stilgestaan bij de belangrijkste doelstellingen van de onderbouw selectie als ook bij de voetbalacademie nieuwe stijl welke de komende jaren, naast het maken van heel veel plezier, in het teken zal staan van het geven van een brede atletische opleiding aan de onderbouw selectiespelers van Sparta Nijkerk.

Naast voetbaltechnische trainingen, 5 tegen 5 toernooien op verschillende ondergronden en onze intensieve samenwerking met de PEC Zwolle jeugdopleiding zullen er ook niet-voetbal trainingen worden geïntegreerd in de opleiding zoals rugby, korfbal, judo, boksen, looptechniek, etc. Allemaal afgestemd op de geformuleerde ontwikkelpunten van de onderbouw selectiespeler per betreffende lichting. De jaarplanning en afstemming met externe verenigingen zijn afgerond als ook het verder vormgeven van het lopende train de trainers project en de uniforme werkwijze binnen de verschillende lichtingen. De samenwerking en uitwisseling van kennis en vaardigheden met alle niet selectieteams staat zoals elk seizoen hoog op de agenda.

Over een groot aantal activiteiten wordt in de loop van het seizoen verder verslag gedaan via de social-media kanalen van onze vereniging. Dank je wel Simon Ubels en Sophie Aldridge voor jullie hulp en begeleiding in het social-media traject.

Langs deze weg nogmaals dank aan alle betrokken partijen en wij kijken met zijn allen uit naar weer een mooi nieuw voetbalseizoen binnen onze mooie vereniging.

 

Foto’s: Anja de Greef

 

Oproep voor trainers en stagiaires voetbalschool en mini’s

Voetbalschool

Het voornemen is om uiterlijk medio september weer met de voetbalschool op de woensdagmiddag te starten. Hier zijn alle spelers/speelsters van de breedtesportteams in de leeftijdscategorie onder de 08 (teams 8-2 t/m 8-6), 09 (teams 9-3 t/m 9-7) en 10 jaar (teams 10-3 t/m 10-9) van harte welkom.

De trainingstijden zijn voor de 08 en 09-jarigen van 17.00 uur tot 18.00 uur en de 10-jarigen van 18.00 uur tot 19.00 uur. Het gaat in 2023 om de maanden september, oktober en november en in 2024 de maanden februari, maart, april en mei.

Mini’s

De mini’s (05- en 06-jarigen) starten in september ook weer op de woensdagmiddag met trainen. De trainingstijd is van 16.00 uur tot 17.00 uur. Ook op zaterdagmorgen kunnen de mini’s bij de club terecht. Zij spelen dan van 08.30 uur tot 09.30 uur in een onderlinge competitie wedstrijdjes.

Het startmoment en de tijden van de trainingen/wedstrijden zijn in principe onder voorbehoud. Eén en ander valt ook met een goede invulling van de organisatie. Vandaar de hier onderstaande oproep.

Hulp van trainers/stagiaires

Om de trainingen met alles daarom heen van zowel de voetbalschool als de mini’s goed georganiseerd te krijgen en in goede banen te (kunnen) leiden hebben we wel “handjes” nodig. Wij zoeken daarom ook enthousiaste trainers/stagiaires die daarbij graag willen helpen/ondersteunen.

Wij komen graag in contact met trainers en/of stagiaires die:
• voldoening halen uit het ontwikkelen en beter maken van enthousiaste jonge voetballers
• enige ervaring hebben als voetballer
• correcte normen en waarden belangrijk vinden
• sociaal vaardig zijn onderlegd
• beschikbaar zijn op (delen van) de woensdag en/of zaterdag.

Heb jij bijvoorbeeld gekozen voor de mbo-opleiding Sport en Bewegen dan zul je komend schooljaar onder meer ook stage-uren moeten maken. Het “meedraaien” bij onze voetbalschool en/of de mini’s is daar uitermate geschikt voor. Je staat er in je stageperiode niet alleen voor. Je krijgt vanuit de vereniging goede begeleiding van personen met ervaring en die zelf ook over trainerservaring beschikken. Naast de mogelijkheid van het doorgroeien naar een trainersfunctie ontvang je voor de werkzaamheden ook een kleine vergoeding.

Heb jij belangstelling en/of heb je nog wat meer informatie nodig, neem dan gerust telefonisch contact op met Ben te Brake. Zijn telefoonnummer is 0620351036

Opleidingsteam Sparta Nijkerk 023-1 is de voorbereiding gestart

Sparta Nijkerk O23-1 is hun voorbereiding inmiddels al een paar weken gestart. Dit team staat onder leiding van hoofdtrainer Mark Groenewoudt en assistent-trainer Bert van Dijk. De technische staf bestaat verder uit teammanagers Roger Cozijnsen en Alwin van de Water, assistent-scheidsrechter Jan Achterveld en de medische begeleiding is in handen van Fysiotherapiepraktijk Corlaer. Sparta Nijkerk is vanaf dit seizoen de samenwerking aangegaan met Fysiotherapiepraktijk Corlaer en dit is een volgende stap in de verdere professionalisering van onze jeugdafdeling en de O23-1.

De O23-1 is het opleidingsteam binnen Sparta Nijkerk voor onze A-selectie. De belangrijkste doelen van dit team zijn de ontwikkeling van de spelers, ontwikkeling speelwijze en dit moet resulteren in een betere doorstroming van onze jeugdspelers naar de A-selectie. Onze O23-1 wil net als ons eerste elftal op een herkenbare wijze voetballen wat attractief is en leuk is voor supporters om naar te kijken. De samenwerking tussen Mark en hoofdtrainer van het eerste elftal Eric Speelziek is hierin heel intensief. Zo hebben er in de huidige voorbereiding al zeker 6 spelers uit de O23-1 mee mogen trainen en ervaring op mogen doen bij de A-selectie. Tijdens de oefenwedstrijden hebben Ruben Caldenhoven, Mounir Berhout en Noah Plug al veel minuten mogen maken. Een geweldige ervaring voor deze spelers. Hier zijn we erg trots op en geeft aan dat het harde werken van onze trainers en de ontwikkeling die we de laatste jaren hebben doorgemaakt zijn vruchten begint af te werpen. Voor dit seizoen heeft Stefano Fransberg de stap gemaakt naar de A-selectie. Naast Thomas van Dijk en Laurens de Korte heeft ook hij de stap gemaakt vanuit de O23-1.

In de KNVB bekerwedstrijd van ons eerste elftal tegen ONS Sneek hebben Noah Plug en Mounir Berhout hun officiële debuut mogen maken. En heeft Mounir zijn debuut nog extra glans kunnen geven door de 1-0 te scoren.
De samenwerking tussen de Technische Commissie, A-selectie en mij in de rol van Hoofd Opleiding verloopt erg plezierig op dit vlak. Er is veelvuldig contact en worden onze jeugdspelers nauwlettend gevolgd. Gezamenlijk zijn we erg blij en positief gestemd over de huidige ontwikkelingen en willen we deze lijn verder doortrekken en streven is deze verder uit te bouwen.
De O23-1 selectie bestaat uit de volgende spelers:

Mounier Berhout
Douwe Blom
Renger Blom
Bram Bokkers
Ruben Caldenhoven
Selim Cevik
Jaimy Eiland
Brandonly Gibbes
Niels Guliker
Jasper Heijm
Milan Heyliger
Colin Linnenbank
Noah Plug
Daan van der Velde
Ben Veldhuizen
Coen van de Water
Owen Westhuis
Kaj van Zeist

Wij wensen de O23-1 heel veel plezier en succes in het komende seizoen. De thuiswedstrijden worden om 12.00 gespeeld voor de wedstrijd van ons eerste elftal. Voor de supporters en sponsoren kom dit team aanmoedigen en want het is zeker de moeite waard om te komen kijken.

Martijn Kuis
Hoofd Opleiding

Oproep voor trainers en stagiaires voetbalschool en mini’s

Voetbalschool

Het voornemen is om uiterlijk medio september weer met de voetbalschool op de woensdagmiddag te starten. Hier zijn alle spelers/speelsters van de breedtesportteams in de leeftijdscategorie onder de 08 (teams 8-2 t/m 8-6), 09 (teams 9-3 t/m 9-7) en 10 jaar (teams 10-3 t/m 10-9) van harte welkom.

De trainingstijden zijn voor de 08 en 09-jarigen van 17.00 uur tot 18.00 uur en de 10-jarigen van 18.00 uur tot 19.00 uur. Het gaat in 2023 om de maanden september, oktober en november en in 2024 de maanden februari, maart, april en mei.

Mini’s

De mini’s (05- en 06-jarigen) starten in september ook weer op de woensdagmiddag met trainen. De trainingstijd is van 16.00 uur tot 17.00 uur. Ook op zaterdagmorgen kunnen de mini’s bij de club terecht. Zij spelen dan van 08.30 uur tot 09.30 uur in een onderlinge competitie wedstrijdjes.

Het startmoment en de tijden van de trainingen/wedstrijden zijn in principe onder voorbehoud. Eén en ander valt ook met een goede invulling van de organisatie. Vandaar de hier onderstaande oproep.

Hulp van trainers/stagiaires

Om de trainingen met alles daarom heen van zowel de voetbalschool als de mini’s goed georganiseerd te krijgen en in goede banen te (kunnen) leiden hebben we wel “handjes” nodig. Wij zoeken daarom ook enthousiaste trainers/stagiaires die daarbij graag willen helpen/ondersteunen.

Wij komen graag in contact met trainers en/of stagiaires die:
• voldoening halen uit het ontwikkelen en beter maken van enthousiaste jonge voetballers
• enige ervaring hebben als voetballer
• correcte normen en waarden belangrijk vinden
• sociaal vaardig zijn onderlegd
• beschikbaar zijn op (delen van) de woensdag en/of zaterdag.

Heb jij bijvoorbeeld gekozen voor de mbo-opleiding Sport en Bewegen dan zul je komend schooljaar onder meer ook stage-uren moeten maken. Het “meedraaien” bij onze voetbalschool en/of de mini’s is daar uitermate geschikt voor. Je staat er in je stageperiode niet alleen voor. Je krijgt vanuit de vereniging goede begeleiding van personen met ervaring en die zelf ook over trainerservaring beschikken. Naast de mogelijkheid van het doorgroeien naar een trainersfunctie ontvang je voor de werkzaamheden ook een kleine vergoeding.

Heb jij belangstelling en/of heb je nog wat meer informatie nodig, neem dan gerust telefonisch contact op met Ben te Brake. Zijn telefoonnummer is 06-20351036.

Reminder: Voetbaldriedaagse (11 – 13 juli)

Dit is je kans om mee te doen aan de Voetbaldriedaagse van Sparta Nijkerk. Wij gaan deze drie dagen met jou aan de slag om je techniek te verbeteren en om je tips en tricks te leren binnen het voetbalveld. Maar het allerbelangrijkste is dat we veel voetbalplezier gaan maken!

VOOR WIE?

De voetbaldriedaagse is voor iedereen, jongens en meisjes, tussen de 5 en 17 jaar oud. Iedereen is welkom, ook als je niet bij Sparta Nijkerk speelt! De groepjes zullen worden ingedeeld op leeftijd en niveau. Geef daarom aan in welk team en bij welke club je speelt, zo weten we jouw niveau.

WANNEER?

Het zal plaatsvinden in de 1e week van de zomervakantie van dinsdag 11 juli tot en met donderdag 13 juli van 10.00 uur tot 15.00 uur.

KOSTEN

De kosten van de Sparta Nijkerk voetbaldriedaagse zijn €120,- dit is inclusief t-shirt, een bal, voor 3 dagen lunch en onbeperkt limonade. Er zijn ook prijsjes te winnen welke aan het einde van de voetbaldriedaagse uitgereikt worden.

INSCHRIJVING

Dit kan via onderstaand formulier. Mocht je graag ingedeeld worden in het groepje van je vriendje of vriendinnetje benoem dit dat bij de opmerkingen. We doen ons uiterste best dit te realiseren.

LET OP: inschrijven kan tot woensdag 5 juli. Vol=vol.

Sparta Nijkerk Voetbaldriedaagse

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar pascalbuitink01@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Pascal Buitink