Starten met trainingen voor mini mini’s (05- en 06-jarigen) met ingang van het nieuwe seizoen

Met ingang van het nieuwe seizoen start onze vereniging met een trainingsgroep van kinderen in de leeftijd van 05 en 06 jaar. Deze groep krijgt de naam mini mini’s. Enthousiaste trainers leren de mini mini’s op een speelse manier om te gaan met de bal én met andere kinderen. Plezier staat voorop maar ondertussen worden toch ook al wel “stiekem” wat technische voetbalvaardigheden aangeleerd. Natuurlijk horen daar ook ter afsluiting van de training de onderlinge partijvormpjes bij.

De trainingen vinden op de woensdagmiddag op het hoofdveld plaats. Over de startdatum en het tijdstip van de training volgen zo snel mogelijk nadere mededelingen. In de schoolvakanties wordt geen training
gegeven. Aanmelden als lid kan via de website van de vereniging. De contributie bedraagt € 12,00 per maand.

Nog niet meteen beslissen, maar eerst even een paar keer meedoen? Dat kan ook. Gratis en zonder enige verplichting mag twee keer aan een training worden meegedaan! Na deze twee “proeftrainingen”
kan dan beslist worden om al dan niet definitief lid te worden. Het aanmelden voor de “proeftrainingen” dient plaats te vinden bij Ben te Brake. Hij is bereikbaar onder nummer 0620351036. Roept één en
ander nog vragen op dan kan eveneens met hem telefonisch contact worden opgenomen.

De Penalty Tijgers: Kampioenen van het NK-Penalty Schieten

 

Afgelopen zaterdag vond op de velden van vv Sparta Nijkerk het NK-Penalty Schieten plaats, een evenement dat tientallen teams uit het hele land trok. Onder de jeugdteams in de leeftijdscategorie onder 9/10 jaar blonk één team uit: de Penalty Tijgers. Dit team, bestaande uit Nick (keeper), Phyllon, Jefta, Gijs en Levi, allemaal spelers van JO10-1 van vv Sparta Nijkerk, wist het kampioenschap te veroveren.

De Penalty Tijgers, in speciaal ontworpen shirts voor dit NK, begonnen sterk in de poulefase en wisten zich vervolgens via de kwartfinales en halve finales een weg naar de finale te banen. Keeper Nick speelde een cruciale rol door in belangrijke fases van het toernooi meerdere penalty’s te stoppen, wat het team de overwinning bezorgde.

Het evenement werd gepresenteerd door sportverslaggever Edward van Cuilenborg en trok ook bekende TikTokkers zoals Luc Steen en Appie Aurag. Jonge deelnemers stonden in de rij om met hen op de foto te gaan en een handtekening te krijgen.

Het NK-Penalty Schieten, dat mede mogelijk werd gemaakt door de inspanningen van vv Sparta Nijkerk, was een groot succes. De drukte en het enthousiasme op de velden maakten het evenement tot een onvergetelijke dag voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. De Penalty Tijgers mogen zich nu de beste penaltynemers van Nederland noemen in hun leeftijdscategorie.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om te bekijken.

Raymond van Dijk is komend seizoen trainer JO19-1 Sparta Nijkerk

Raymond van Dijk is in het komende seizoen de trainer van de JO19-1.
Binnen Sparta Nijkerk is Raymond een bekend gezicht en al diverse jaren actief in onze jeugdopleiding. In het afgelopen seizoen was Raymond al actief in de rol van assistent-trainer bij de JO19-1. Doordat hoofdtrainer Joshua Tijdens door privé omstandigheden noodgedwongen moest stoppen in de winterstop heeft Raymond tijdelijk deze functie als hoofdtrainer overgenomen. Dit is zowel van Raymond als Sparta zijde dermate goed bevallen dat Raymond nu de definitieve hoofdtrainer wordt. Onder leiding van Raymond en assistent trainer Maikel Schrik heeft de JO19-1 in de 2e seizoenshelft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. De ingezette weg door Joshua hebben Raymond en Maikel een goed vervolg kunnen geven met als resultaat een mooie eindklassering in de subtop. Om de continuïteit binnen onze jeugdopleiding te waarborgen en Raymond de tijd te geven om zich als trainer verder te kunnen ontwikkelen is een contract voor 2 seizoenen overeengekomen. Ook heeft Raymond zijn VC3(UEFA-B) opleiding afgerond. Raymond kenmerkt zich als een leergierige trainer die zich steeds verder wil ontwikkelen. Met deze mooie diploma op zak kunnen er in het komende seizoen vervolgstappen worden gemaakt door zowel het team als Raymond. Een belangrijke doelstelling hierin is de doorstroming van onze jeugd uit de JO19-1 naar de O23-1 die komend seizoen op 1e divisie niveau uit gaan komen.

Raymond

Raymond en Ulrich

Raymond zal ondersteund gaan worden in de rol van assistent-trainer door Ulrich Esajas. Ulrich is komend seizoen ook trainer van de JO12-1 en zal in het kader van zijn VC2(UEFA-C) opleiding zijn stage bij de JO19-1 gaan volgen. Zij zullen dit samen gaan doen met Robert van de velde die de rol van teammanager op zich zal nemen. Ook Robert is al jaren actief en een graag gezien persoon binnen onze jeugdopleiding en zal een belangrijk onderdeel van de technische staf voor het komende seizoen zijn.
Reactie Raymond op zijn aanstelling:
Blij om te vermelden dat ik na het behalen van de UEFA B/VC3-opleiding, komend seizoen de trainer/coach van de O19-1 zal zijn.

Dit is een prachtige kans die ik krijg na vorig jaar halverwege het seizoen als assistent-trainer de O19-1 over te nemen. Het combineren van deze rol met mijn opleiding en op maandag als assistent van de O23-1, maakte het afgelopen jaar behoorlijk intensief. Hierdoor heb ik echter veel kunnen leren en sparren met Mark Groenewoudt.

Nu kijk ik ernaar uit om het komende seizoen aan de slag te gaan met een talentvolle groep spelers en samen nieuwe doelstellingen te realiseren.

Wij wensen Raymond alvast heel veel plezier en succes voor het nieuwe seizoen.

Martijn Kuis
Hoofd Opleidingen

Voetbaldriedaagse 16-18 juli bij Sparta Nijkerk

Dit is je kans om mee te doen aan de Voetbaldriedaagse bij Sparta Nijkerk. Wij gaan deze drie dagen met jou aan de slag om je techniek te verbeteren en om je tips en tricks te leren binnen het voetbalveld. Maar het allerbelangrijkste is dat we veel voetbalplezier gaan maken!

VOOR WIE?

De Voetbaldriedaagse is voor iedereen, jongens en meisjes, tussen de 5 en 17 jaar oud. Iedereen is welkom, ook als je niet bij Sparta Nijkerk speelt! De groepjes zullen worden ingedeeld op leeftijd en niveau. Geef daarom aan in welk team en bij welke club je speelt, zo weten we jouw niveau.

WANNEER?

Het zal plaatsvinden in de 1e week van de zomervakantie van dinsdag 16 juli tot en met donderdag 18 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur.

KOSTEN

De kosten van de Sparta Nijkerk Voetbaldriedaagse zijn €135,- dit is inclusief t-shirt, een bal, voor 3 dagen lunch en onbeperkt limonade. Er zijn ook prijzen te winnen welke aan het einde van de Voetbaldriedaagse uitgereikt worden.

INSCHRIJVING

Dit kan via onderstaand formulier. Mocht je graag ingedeeld worden in het groepje van je vriendje of vriendinnetje benoem dit dat bij de opmerkingen. We doen ons uiterste best dit te realiseren.

LET OP: inschrijven kan tot vrijdag 12 juli. Vol=vol.

Sparta Nijkerk Voetbaldriedaagse

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar voetbaldriedaagse@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Pascal Buitink

Trainers Sparta Nijkerk slagen voor KNVB VC1 junioren opleiding

De afgelopen maanden werd op ons eigen complex de KNVB VC1 junioren opleiding gegeven.

De volgende trainers hebben namens Sparta Nijkerk deelgenomen aan deze opleiding: Ulrich Esajas, Ingo Meinen, Werner Bredemeijer, Haris Abdulovic, Fabian Waanders en Maikel Schrik.

Ook namen er trainers deel van FC Horst, Hoevelaken en Bennekom. Een mooie samenwerking tussen de KNVB en Sparta Nijkerk en voor omliggende verenigingen.

alle deelnemers van de opleiding

 

De trainers van Sparta Nijkerk

Alle trainers van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat en wensen iedereen heel veel plezier en succes voor het komende seizoen.

Martijn Kuis
Hoofd Opleiding

Bbq afsluiting mini’s

Het zit er weer op. Een glorieus seizoen van de “Arla Foods minicompetitie”.

Waar de beloften twee weken geleden de felbegeerde titel al binnensleepten was het natuurlijk een vanzelfsprekendheid om dit seizoen gezamenlijk af te sluiten. Het was immers een seizoen dat de boeken in kan als “het seizoen van passie en vreugd”.

Liefst 60 á 70 kinderen zijn dit jaar actief geweest binnen de “Arla Foods minicompetitie”. Een competitie waar plezier en teambuilding voorop staat! Het feit dat 99.9% procent van de kinderen volgend jaar weer te bewonderen is op de velden van de Ebbenhorst spreekt boekdelen.

Het seizoen begon al gelijk goed. Arla Foods, dat al sinds jaar en dag dé grote sponsor is van de minicompetitie had de handen ineengeslagen met “Zwemschool Snorkeltje” en samen hebben zij bij aanvang van het seizoen de mini’s compleet in het nieuw gestoken.

Naarmate het seizoen vorderde merkte je aan alles dat er een geweldige teamsfeer ontstond binnen de mini’s. Zowel binnen de lijnen als ook daarbuiten. Zowel de pupillen als de ouders zijn allemaal buitengewoon betrokken geweest dit seizoen. Niemand was beroerd even te helpen met leiden, velden uitzetten, limonade regelen etc.
Met een aantal door de sponsoren bekostigde activiteiten waren er ook een paar leuke momenten buiten de reguliere competitie. Denk daarbij aan toernooitjes, het grote Sinterklaasfeest en natuurlijk het “team van de week evenement” waar een select aantal spelers met Sparta Nijkerk 1 het veld op mochten en in de watten werden gelegd door de sponsoren (denk daarbij aan goodiebags, patat etc).

Al met al kan men dus spreken van een zeer geslaagd seizoen met als grote afsluiter een BBQ met wat voetbalspelletjes, een springkussen, limonade en muziek.

Op deze BBQ waren ook al een aantal toekomstige mini’s aanwezig. Toch een goed moment om de clubsfeer al te proeven en met een beetje geluk kan deze komende generatie volgend seizoen wederom de felbegeerde titel pakken en de naam van de “Arla Foods mini competitie “hooghouden.

De uitzwaaiende mini’s zullen volgend seizoen te bewonderen zijn in de JO08 competities.

Heel veel succes en plezier allemaal!

Voorlopige indelingen seizoen 2024/2025 JO8 t/m JO19

Afgelopen seizoen hebben we zo min mogelijk selectietrainingen gedaan met de teams, dit vanwege redenen dat vanaf de winterstop al spelers vanuit de diverse selectie- en breedtesportteams hebben meegetraind binnen andere teams. Tevens hebben we spelers beoordeeld op basis van wedstrijden, trainingen, input van trainers, coördinatoren, HJO’s en interne scouting gedurende het seizoen.

Aankomend seizoen zijn er voor de JO8 geen selectieteams, maar is gekozen voor KNVB – gelijke kansen en gemengd voetbal.

Daarop is een voorlopige indeling ontstaan voor het seizoen 2024/2025, die hieronder te vinden is.
Zoals reeds aangegeven in de vooraankondiging, is de reden dat we spreken over een voorlopige indeling, gezien de mogelijkheid dat na deze publicatie nog mutaties kunnen plaatsvinden, door bijvoorbeeld nieuwe, of vertrekkende leden.

Hopelijk is de indeling naar wens, maar het kan natuurlijk zijn dat het tegenvalt. Sparta Nijkerk hanteert de selectieprocedure zoals ook op onze website valt te lezen. Daarbij proberen we spelers op hun eigen niveau in te delen, zodat er voldoende uitdaging en plezier voor iedere speler is.

Het kan voorkomen dat een speler niet is ingedeeld. Dat kan zijn omdat je nog niet bent ingeschreven of nog in de overschrijving van een andere club zit.
Vermoed je dat er iets is misgegaan met de indelingen, neem dan contact op met de Technische Commissie Jeugd & Vrouwen via emailadres: opleidingscommissie@vvspartanijkerk.nl

Wij wensen je veel plezier in je nieuwe team.

Technische Commissie Jeugd & Vrouwen

 

Teamindelingen seizoen 2024/2025 meiden- en vrouwenteams

Hierbij de voorlopige indeling van de meiden- en vrouwenteams. Door nieuwe leden, blessures of andere ontwikkelingen kan dit voor of gedurende het seizoen nog aangepast worden.

De indelingen zijn zorgvuldig samengesteld o.b.v. input van de trainers en Hoofd Opleiding Meiden & Vrouwen. Hopelijk is de indeling naar wens, maar het kan natuurlijk dat het tegenvalt. Sparta Nijkerk hanteert de selectieprocedure zoals ook onze website valt te lezen. Daarbij proberen we spelers op hun eigen niveau in te delen, zodat er voldoende uitdaging en plezier voor iedere speler is.

Vermoed je dat er iets is misgegaan met de indelingen, neem dan contact op met de Technische Commissie Jeugd & Vrouwen via emailadres: opleidingscommissie@vvspartanijkerk.nl

We wensen je veel plezier in je nieuwe team.

Technische Commissie Jeugd & Vrouwen

Mini’s kampioen

Nijkerk 25-05-2024,

Vandaag begon de zaterdag als iedere andere zaterdag. Dit gold echter niet voor de spelers die actief zijn in de “Arla Foods mini competitie”. Deze spelers konden vandaag hun seizoen bekronen met de titel van “beste mini’s van Nederland in de “Arla Foods mini competitie”.
Vlak nadat de talloze hanen in de omgeving de spelers gewekt hadden en nog net voor het optrekken van de ochtenddauw was de begeleiding van de mini’s al in rep en roer om de velden uit te zetten en het speelschema nog eens goed door te nemen. Het was immers van groot belang dat alles in kannen en kruiken zou zijn, en dat de spelers zich alleen hoefde te focussen op de wedstrijden enzich.

De opdracht was simpel. Gewoonweg zoveel mogelijk scoren en dan zou de buit binnen zijn! Voor de pauze waren er al de nodige “goaltjes geprikt”, maar ondanks dat waren er toch nog een tweetal wedstrijden in een gelijkspel geëindigd.

Dat betekende dat er nog een extra rondje gespeeld moest worden voordat de talenten zich konden laten kronen tot kampioen. Dit lieten de spelers zich geen twee keer zeggen en vol overgave storten de jongens en meisjes zich op die laatste allesbeslissende wedstrijd.

Het was alsof de kinderen een slok hadden genomen van Panoramix zijn toverdrank want alle spelers waren volledig op stoom om die felbegeerde titel binnen te harken.

De een na de andere prachtgoal werd gemaakt, en toen het laatste fluitsignaal klonk was het zeker! De mini’s waren de allerbeste van Nederland geworden! Dat beloofd nog wat voor volgend Seizoen!

Nijkerks schoolvoetbalkampioenschap bij Sparta Nijkerk 5 juni 2024

Dit jaar wordt het Nijkerks schoolvoetbalkampioenschap voor de 22e keer georganiseerd voor alle basisscholen uit Nijkerk en Nijkerkerveen. Dit jaar hebben 14 basisscholen zich opgegeven om te strijden voor het Kampioenschap van Nijkerk en de bijbehorende wisseltrofee. Voor vele jongens en meisjes is dit kampioenschap het hoogtepunt van het schooljaar!

Het kampioenschap wordt gehouden op woensdag(middag) 5 juni 2024 vanaf 13.00 uur op de velden van v.v. Sparta Nijkerk aan de Nachtegaalsteeg 1 in Nijkerk.

De ingeschreven 14 scholen hebben 15 jongens- en 12meisjesteams ingeschreven. Er worden 66 wedstrijden (inclusief 6 kruisfinales) gespeeld op 6 halve velden. Op de wedstrijdmiddag zijn de kantine en ook horecapunt “Perron 31” geopend. Bij Perron 31 kunnen drankjes/chips/snoep worden gekocht, voor etenswaren uit de keuken kan eenieder in de kantine terecht.

Eenieder is van harte welkom op De Ebbenhorst. De finalewedstrijden worden rond 17.00 uur gespeeld en rond 17.30 uur is de prijsuitreiking door de Nijkerkse wethouder Audrey Rohen.

Wij wensen natuurlijk alle spelers/speelsters heel veel plezier en succes toe !

Bestuur Sparta Nijkerk

Jeugdtrainers Sem Kok en Ulrich Esajas slagen voor cursus bij PEC Zwolle

Jeugdtrainers Sem Kok en Ulrich Esajas hebben dit seizoen de cursus trainers ontwikkelbouw bij PEC Zwolle gevolgd. Beiden hebben de cursus succesvol afgerond en van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Sem en Ulrich laten weten dat het leerzame cursusdagen waren. Waar ze een kijkje mochten nemen in de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Ze hebben veel geleerd over de visie en werkwijze van de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Deze opgedane kennis kunnen zijn meenemen naar onze vereniging en in praktijk toepassen. Er is veel inspiratie opgedaan bij de trainingen die werden gegeven door de jeugdtrainer van PEC Zwolle.

Onze samenwerking met PEC Zwolle begint op deze manier steeds meer zijn vruchten af te werpen. Als vereniging zijn we dan ook zeer content met de samenwerking. Wij willen onze samenwerking stap voor stap uitbreiden en verder professionaliseren. PEC Zwolle stimuleert dit enorm en zijn wij hun dankbaar voor.

We kijken uit naar onze samenwerking in het seizoen 2024-2025.

Martijn Kuis
Hoofd Opleiding

JO11-2 kampioen

De JO 11-2 met trainer-coach Ronald van Aerssen heeft het seizoen 2023-2024 afgesloten met het behalen van het kampioenschap. De laatste wedstrijd in fase 4 tegen SDC Putten werd winnend afgesloten. Na afloop van de wedstrijd ontvingen de spelers een mooie bos bloemen, een beker en een medaille. Natuurlijk werd ook de trainer-coach van een bos bloemen voorzien. Van harte gefeliciteerd boys en trainer-coach.

De wedstrijd was in handen van leidsman Dullemond Deze goudeerlijke en altijd de rust zelve verenigingsscheidsrechter floot dit seizoen veel wedstrijden van de JO 11-2. Dit deed hij op een meer dan voortreffelijke wijze. Na de wedstrijd ontving hij van het kampioensteam als dank hiervoor een bos bloemen met een bedankkaartje hetgeen hij zeer op prijs stelde.

Een zaterdagmorgen om niet snel te vergeten door de spelers en trainer-coach van de 11-2, de scheidsrechter maar ook ouders en opa’s en oma’s.