Walking football

Je bent nooit te oud voor Walking Football!

Voetbal is een spel voor jong en oud. Zelfs op hoge leeftijd kun je de sport beoefenen. Binnenkort is dit ook mogelijk in de gemeente Nijkerk. De UVV Nijkerk en voetbalvereniging Sparta Nijkerk introduceren namelijk:

Walking Football

Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief willen zijn. Het is een sport waarmee je je hele leven lang van de voetbalsport kunt blijven genieten.

Bij deze relatief nieuwe sport worden nagenoeg dezelfde regels gehanteerd als in het normale voetbalspel, alleen wordt de sport beoefend op wandeltempo en wordt er gespeeld op een kwart veld. Er mag tijdens de wedstrijd niet worden gerend, de bal mag niet boven heuphoogte komen en slidings zijn uit den boze. Natuurlijk zal de ene speler wat behendiger zijn dan de ander, maar de spelvreugde staat centraal. Lekker samen fanatiek genieten van het voetbalspel, verantwoord bewegen en gezellig sociale contacten opdoen. Kortom, ideaal voor
de voetbalsenioren onder ons.

Inmiddels hebben grootheden uit het vaderlandse voetbal al Walking Football ontdekt. Zo zweert Sjaak Swart inmiddels bij het spelletje. Mister Ajax nam onlangs deel aan het wereldkampioenschap Walking Football, samen met oudinternationals Kees Kist (AZ), Dick Schoenaker (Ajax) en Wim Rijsbergen (Feyenoord).

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je laten zien dat je het nog niet verleerd bent. Vanaf 4 april kun je elke donderdag van 14.00 – 16.00 uur Walking Football spelen bij Sparta Nijkerk. Ter kennismaking met deze sport is het eerste seizoen gratis.

Meer informatie?

UVV Nijkerk, Gerard van Zwol