Beleid & Statuten

Vrouwen & Meiden

Het vrouwen- en meisjesvoetbal geniet de laatste jaren een enorme en toenemende belangstelling. Meisjesvoetbal is inmiddels qua aantal speelsters groter geworden dan meisjeshockey, toch een traditionele meisjessport.  Veel clubs beginnen nu met meisjesvoetbal, vaak met één of twee, relatief geïsoleerde teams.

Vv Sparta Nijkerk is inmiddels al een aantal jaren een club waar veel meisjes met veel plezier spelen en zich thuis voelen. Met een Vrouwen elftal dat in de vierde klasse meedraait en een tweede Vrouwenteam in de vijfde klasse. Met veel jeugdspeelsters in de B-, C-, D- en E-leeftijdscategorie. Deelnemend aan competities waar ze ofwel tegen jongens dan wel meisjes spelen.

De afgelopen jaren is met succes aan de basis van het meisjesvoetbal binnen de vereniging gewerkt en begint Sparta Nijkerk zich te positioneren als een van de toonaangevende verenigingen met meisjesvoetbal in Nijkerk en omgeving. Die positie willen we vasthouden en versterken. Waar er in het verleden nog sprake was van inspanningen van individuen en misschien een toevallige samenloop van omstandigheden, willen we zorgen dat de komende jaren het dames- en meisjesvoetbal op een hoger plan komt. Dit beleidsplan geeft aan hoe we dat willen bereiken.