Nieuws

21 oktober 2019

Onbetaalbaar

Al enige tijd kreeg ik een warm gevoel, als we bij een vereniging kwamen die een speciaal veldje hadden voor de jeugd. Als je dan zag hoe trots de jeugd zich waande, moest ik meteen denken aan de Mastercard reclame “priceless”.
Nu hebben we in het verleden een “Low Budget” voetbalbak gehad bij de ingang van de kringloop, gemaakt van oude afgekeurde kunstgras rollen van een tennisbaan met een boarding gemaakt van oude dakplaten. En nu raadt u het al, het was met de beste bedoelingen gemaakt maar het sloeg de plank volledig mis. De matten lagen los van elkaar, de jeugd uit de buurt vond het een geweldige hangplek, de toplaag was ongelijk en te glad, waardoor het veldje niet door de eigen jeugd gebruikt werd en dus een sta in de weg was. De SRO heeft er nu een afval depot van gemaakt voor het groenafval.

Af en toe werd er onder het genot van een glaasje gerstenat met deze en gene wel eens over gebrainstormd. Hoe mooi zou het zijn dat…, waar moet het dan komen, en niet te vergeten wat zou dat wel niet gaan kosten? Totdat er ineens concrete plannen waren om het B-veld, of volgens Nico Fiegen het oude Hoofdveld, te gaan voorzien van kunstgras. Er werd door een groepje Spartanen plannen gemaakt om dan direct ook een heus pupillenveldje aan te leggen. Er moest dan toch de oude grasmat verwijderd worden, een andere ondergrond aangebracht worden, opnieuw bestraat worden, kabels gelegd worden voor de verlichting en een bedrijf komen om de nieuwe kunstgras mat te leggen. Kortom als we het kunnen combineren met het nieuwe B-veld zou het zeker veel goedkoper worden dan achteraf. Dus werden er plannen gemaakt, waarbij de meest exclusieve ontwerpen naar voren kwamen. Ik zal u de details onthouden maar er waren zelfs plannen voor een heus mini stadion met eigen parkeergarage.

Maar zoals altijd was er 1 heel groot probleem, waar halen we het geld vandaan om dit op korte termijn te realiseren? Nu beschikt de club over een aantal sponsoren die al heel wat doen binnen onze vereniging, maar voor dit project speciaal voor de jeugd nog wel eens extra in hun buidel wilden tasten. Een fantastisch gebaar maar alleen met sponsoring zou het niet gaan lukken, dus hebben de voetbalvereniging en de supportersvereniging de handen ineen geslagen en hebben wij als supportersvereniging besloten op de gehele opbrengst van de Grote Club Aktie van dit jaar te gebruiken voor het nieuwe pupillenveld. Nu zal dit bedrag waarschijnlijk nog niet genoeg zijn om het gehele financiële gat te dichten, dus zullen wij in het kader van het 35 jarig jubileum van de supportersvereniging het opgehaalde bedrag verdubbelen!! Kortom per verkocht lot van €3 is er €2,40 voor de vereniging en zal de supportersvereniging dit verdubbelen naar €5,00.

Met de aanleg van het nieuwe pupillen kunstgrasveld op de oefenhoek is inmiddels een begin gemaakt. Dus binnenkort hebben we niet zoals Nico Fiegen schreef 3 kunstgrasvelden, maar 3,5 kunstgrasvelden. En niet zomaar een veldje, maar het zal er uitzien als een echt mini stadionnetje met o.a. reclameborden en verlichting. Zodat ook de jongste jeugd het gevoel zal hebben dat ze hun wedstrijden in een eigen “Mini Arena” spelen. Ik zie nu al hun trotse blik voor me ….onbetaalbaar!!!

Jan van den Hoff, voorzitter supportersvereniging

Heeft u nog geen Grote Club Aktie loten?

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.