Nieuws

14 april 2022

Paasklaverjassen 2022

Het mocht weer. Na 3 jaar geen eitje op Paasmorgen mochten we weer gaan strijden voor de Paasprijzen. De supportersvereniging heeft weer een mooie klaverjasavond georganiseerd voor de leden van Sparta Nijkerk. Wel waren zij op voorhand somber gestemd of er wel voldoende animo zou zijn. Maar door het flyeren in Arkemheen en De Pol werden er toch 7 tafels bezet door enthousiastelingen die een kaartje wilde leggen. Teun ging weer als een echte ronde miss met de nummertjes rond. En net als voor coronatijd hield hij soms weleens een nummertje over die in de prullenbak verdween. Hilariteit alom maar één tafel met drie spelers kan echt niet. We gingen de paden van Teun na en de juiste prullenbak met nummertje werd snel weer gevonden. Waarna het klaverjassen kon beginnen. De troeven vlogen over tafel en meerdere kreten waren te horen. Troef, overtroeven, pit, verzaakt en nat. Kaarttermen die vol passie te horen waren. Persoonlijk ging het geluk aan mij voorbij en viel ik niet in de prijzen. Ondanks dat ik probeerde om de fotografe op mijn hand te krijgen door met haar spiegelreflexcamera achter mijn kaartmaat en tegenstander te gaan staan. Maar helaas was zij te eerlijk en deed zij snel de dop op de lens. Zelfs dit “geluk” kon ik niet afdwingen. Na drie ronden kaarten de uitslagen bonnen inleveren bij de telcommissie. Zij maakte de eindstand op. De overall winnaar was wel een rasechte met oranje/zwart kaartbloed door de aderen, dus dat maakte mijn avond toch nog enigszins goed.

Een kaartavond zonder een verloting met mooie prijzen die de supportersvereniging weer beschikbaar kreeg van veel sponsoren. Rood, blauw, wit en groen waren de kleuren van de loten. De winnaars konden hun geluk niet op. Iedereen blij. De trekking werd in prima banen geleid door Jan en Henk, die naar ik heb horen verluiden met hun afscheidstournee bezig zijn. Later op de avond werd het rond bazuinen door ”Timmert” overgenomen. Ook hij hanteerde de microfoon als een talent. Rood 133 en helaas dit lotje had ik niet. En de prijs ging wederom naar, ach ik noem hem maar Johnny. Hij kreeg mooi tuingereedschap waar hij goed mee kan werken. Ook het tosti-ijzer, de tuinpadlampjes en heel veel andere prijzen naar één tafel. Maar de Supportersvereniging BBQ set werd ook door de terechte winnaar gewaardeerd. Het vlees kan op het vuur. Natuurlijk is dit een kleine greep uit de grote prijzenpot waardoor vele kaarters alsnog gelukkig naar huis gingen. De ongelukkige achter de bar met hun vele loten konden deze door de spoelbak wegspoelen. Helaas geen enkele prijs. Nog even bij Eric en Gerwin langs voor de gekleurde Paaseitjes en een ieder stapte met een blij gezicht op zijn fiets. Het oude, nieuwe klaverjassen beleefde een geweldige herstart.

Hans Lubbertsen

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.