Nieuws

25 maart 2023

Fraaie zege Sparta Nijkerk VR1 op koploper Jodan Boys VR1

Op de eigen Ebbenhorst hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk zich van hun beste kant laten zien, met een overtuigende 5-2 overwinning op koploper Jodan Boys VR1. Daar was niet zo veel op af te dingen. De Spartanen speelden een geweldige wedstrijd en lieten opnieuw zien voor niemand bang te zijn.

Leeuwin van de Week Maud Bouwer gaf de eerste aanzet voor een mooie middag door de bal in het net te schieten. De positieve flow waarin de Spartanen momenteel zitten, vertaalde zich direct na de aftrap in een goede dosis agressiviteit op de bal. Goed druk zetten door Elouise van Ginkel leverde in de 6e minuut al de 1-0 op door Ilse van Walsem. Jodan Boys kwam niet echt aan voetballen toe en dat was de verdienste van het Nijkerkse collectief. Jolien van Looijengoed tekende voor de 2-0 in de 22e minuut na opnieuw goed doorzetten op de Goudse verdediging. De 2-1 in de 33e minuut (onhoudbaar ingeschoten strafschop) werd al snel ongedaan gemaakt door Ilse van Walsem en vlak voor rust ontsnapte Jodan Boys aan een nog grotere achterstand toen de Spartanen 2 opgelegde kansen mistten.
Met een 3-1 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

In de wetenschap dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en Jodan Boys over een goed voetballende ploeg beschikt en niet voor niets bovenaan staat, pepten de Spartanen zich nog eens extra op. Het eerste gevaar na rust kwam van Jodan Boys met een schot op de bovenkant van de lat, maar het duurde niet lang voordat Sparta Nijkerk weer gevaarlijk werd. De Nijkerkse voorhoedespeelsters waren een constante plaag voor de defensie van Jodan Boys. In de 51e minuut leverde dit een strafschop op en bracht Ilse van Walsem de stand op 4-1. En of dit nog niet genoeg was scoorde ze ook de 5-1 in de 67e minuut. Dat het spel daarna afzakte naar een minder niveau en Jodan Boys nog 1 keer wist te scoren, mocht de pret niet drukken. Ook een enorme hagel- en onweersbui had geen invloed meer op de stand en na 4 minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een 5-2 zege op de koploper mag gerust spectaculair genoemd worden en dat werd dan ook goed gevierd.

Sparta Nijkerk is bezig aan een geweldige reeks en houdt de ongeslagen status na de winterstop met overtuiging vast. Jodan Boys moet de koppositie na de nederlaag afstaan aan IJFC VR1 en laat dat nu uitgerekend de volgende tegenstander zijn van Sparta Nijkerk. In zijn eigen woonplaats IJsselstein mag trainer Marcel van den Ijssel dan laten zien hoeveel progressie er de afgelopen maanden onder zijn leiding is geboekt en of de Spartanen in staat zijn om 2 weken op rij de koploper te verslaan.

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop "Accepteer cookies" te klikken.